Kantoorinrichting

Kantoorinrichting offerte

11. Beschrijving
22. Stijl
33. Budget
44. Gegevens
Tips voor je beschrijving (vrij in te vullen):

  • Ruimtes/kantoren/werkplekken
  • Voorkeur kleuren, materialen, stoffen
  • Maatwerk nodig?
kantoorinrichting personeel

Hoe werkt een kantoorinrichting offerteaanvraag?

1. Beschrijf jouw kantoorinrichting project.
2. Binnen enkele dagen nemen gratis en vrijblijvend max. 3 kantoorinrichters die matchen met jouw offerteaanvraag contact met je op voor een scherpe offerte.

  Bespaar tijd
Wij koppelen jou direct aan kantoorinrichters die bij jouw project passen.
   Bespaar geld
Vergelijk en bespaar tot 40% op de kosten. Een offerteaanvraag is gratis.

Wat is kantoorinrichting?

Bij kantoorinrichting worden één of meerdere ruimtes in een bedrijfspand volledig ingericht, van vloeren en wanden tot installaties en meubels. Enkele voorbeelden van deze zakelijke ruimtes zijn kantoren, kantine, belruimtes en ontvangsthal/lobby. 

kantoorinrichting personeel

Zullen wij contact met jou opnemen?

Wil je eerst meer informatie of heb je nu geen tijd om de aanvraag in te vullen? Laat je e-mail en/of telefoonnummer achter, wij contacteren jou.

Trends kantoorinrichting

Flex kantoorinrichting | De meeste kantoren worden tegenwoordig ingericht met flexwerkplekken volgens ‘het nieuwe werken’. Door technologische ontwikkelingen en verandering in bedrijfscultuur is er meer vraag ontstaan naar een meer samenhangende en ontspannen ‘thuissfeer’ op kantoor. Door een kantoor in te richten met flexplekken hebben werknemers meer vrijheid en interactie met collega’s, dit bevordert de productiviteit.

Interieurbeplanting op kantoor | Groen in het interieur is helemaal van nu! Wil je de productiviteit van werknemers verhogen, de sfeer verbeteren en het kantoor er beter laten uitzien? Kijk dan eens naar interieurbeplanting. Denk bijvoorbeeld aan een green wall, of scheidingswanden met bloemen en planten.

Ergonomische kantoorinrichting

Naast dat een kantoor er sfeervol uit moet zien, moeten werkplekken ergonomisch verantwoord zijn. Omdat werkplekken tegenwoordig vaak als flexplek gedeeld wordt, moet een werkplek kunnen voldoen aan elk persoon. Denk bij de aanschaf van kantoorinrichting aan zit-sta tafels en voldoende verstelbare bureaustoelen of krukken.

Tweedehands kantoorinrichting

Indien je geen volledige projectinrichting nodig hebt maar alleen op zoek bent naar kantoormeubels, dan kun je een aanvraag plaatsen voor tweedehands kantoorinrichting. Wij koppelen je dan aan een aanbieder van refurbished (gerenoveerd) tweedehands kantoormeubilair die bij jouw wensen past. Je kunt met tweedehands kantoorinrichting tot wel 80% besparen op de kosten. De refurbished kantoormeubels zien er vaak weer als nieuw uit en hebben een vernieuwde garantie.

wil je echt zelf bedrijven zoeken en niet direct
tot 40% besparen?

Hulp nodig? wij contacteren jou

Laat je email adres of telefoonnummer achter