Lichtplan

Lichtplan aanvraag

11. Beschrijving
22. Stijl
33. Budget
44. Gegevens
Tips voor je beschrijving (vrij in te vullen):
  • Aantal ruimtes / grootte
  • Voorkeur kleuren, materialen
  • Maatwerk verlichting nodig?
lichtplan personeel

Hoe werkt een offerteaanvraag?

1. Beschrijf jouw project

Wij bellen jou binnen 24u om de details van jouw aanvraag te bespreken.

2. Wij matchen jou

Wij koppelen jou aan bedrijven met de juiste ervaring en specialisme.

3. Ontvang gratis offertes

Max. 3 bedrijven sturen jou vrijblijvend hun beste prijs.

4. Kies de beste partij

Kies het bedrijf dat bij jou past, gefeliciteerd met de beste prijs!

Wat is een lichtplan?

Met een lichtplan bepaal je de sfeer in een ruimte. Een lichtplan bestaat uit een technisch ontwerp met o.a. een energieplan en aansluitpunten voor installateurs en een visueel ontwerp met o.a. type lampen, warmtekeuzes, en richtingen. Een lichtplan is een cruciaal onderdeel van horeca inrichting, kantoorinrichting en andere vormen van projectinrichting. Afhankelijk van nieuwbouw of verbouw kan een lichtplan respectievelijk tegelijk met de afbouw of met de inrichting opgeleverd worden.

lichtplan
lichtplan personeel

Zullen wij contact met jou opnemen?

Wil je eerst meer informatie of heb je nu geen tijd om de aanvraag in te vullen? Laat je e-mail en/of telefoonnummer achter, wij contacteren jou.

Alleen cijfers toegestaan

Reviews van onze klanten

Charlotte van der Meer
Read More
Wij zijn een nieuwe restaurant begonnen in Huizen. Wij zijn bij Interieurofferte terecht gekomen omdat wij op zoek waren naar een Interieurarchitect. Zij hebben ons gekoppeld aan een bedrijf die de gehele oplevering voor ons heeft geregeld. We hebben het ontwerp van te voren in 3D kunnen zien. Hetzelfde bedrijf heeft ook de keuken en het meubilair geplaatst. Tijdens de oplevering hebben we beide partijen een fles wijn aangeboden als bedankje, dit heeft ons een hoop energie bespaard, bedankt!
Kees Veldman
Read More
Onze cafetaria in Maastricht had een opknapbeurt nodig. Wij hebben gebruik gemaakt van deze website om de beste prijs te ontvangen voor nieuwe meubels en hulp bij het inrichten. Wij zijn voorgesteld aan een aantal plaatselijke bedrijven, meteen hadden we een klik met een van hen. Inmiddels staat alles mooi op zijn plek en kunnen we er weer een aantal jaar tegen aan.
Peter Smits
Read More
Met mijn partner ben ik een nieuw restaurant begonnen in Den Haag, een hele klus. Wij wisten niet goed wie we moesten kiezen voor de bouw van ons restaurant, hiervoor hebben wij deze website ingeschakeld. Binnen een paar dagen werden wij gebeld door drie bedrijven, wij zijn bij 2 bedrijven op bezoek geweest. Al snel kregen wij een voorstel voor ontwerp, de bouw en het meubilair. Na 2 maanden was alles opgeleverd. Ik denk dat wij zelf niet bij dit bedrijf waren uitgekomen en dat wij alles los hadden moeten regelen, top zo.
Cha Lee
Read More
Ik heb het restaurant van mijn ouders overgenomen maar wilde wel meteen een nieuwe uitstraling. Wij hebben een stuk laten aanbouwen, de keuken laten openbreken en nieuwe meubels laten plaatsen. Ik heb uiteindelijk gebruik gemaakt van twee bedrijven via Interieurofferte.
Harry Jansen
Read More
Bij ons in de regio (achterhoek) konden wij geen goede partij vinden die de bar in ons cafe wilde bouwen. Ik heb een aanvraag gedaan via deze website en ben direct gebeld door een bedrijf die precies begreep wat wij wilden hebben. 6 weken later hadden stond de bar er, nog mooier dan wij hadden kunnen denken!
Rianne Vermeer
Read More
In Breda kregen wij de kans om een oud koffietentje over te nemen, de locatie was een droomlocatie voor het restaurant dat wij wilden beginnen. Het pand was 120m2, we hebben het geheel leeg laten halen, waardoor wij opnieuw en volledig naar onze wens konden inrichten. Via Interieurofferte zijn wij voorgesteld aan twee partijen, toevallig allebei in Breda, die ons konden helpen in het hele traject. Het was uiteindelijk veel gemakkelijker en zelfs goedkoper dan wij hadden gedacht, bedankt aan allebei! We zien jullie op de officiele opening.
Ryan Thomas
Read More
In Rotterdam ben ik samen met mijn neef een Asian fusion restaurant gestart. Wij hadden de bouwtekeningen al klaar en waren alleen op zoek naar iemand die de plannen kon realiseren. We hebben meteen gekozen voor een van de bedrijven die werden voorgesteld en konden binnen 2 weken starten met de bouw. Inmiddels draaien we al 8 weken in ons prachtige restaurant!
Jelle de Vries
Read More
Voor ons bedrijf waren wij op zoek naar een nieuwe kantine, wij hebben hiervoor een aanvraag gedaan op deze website. Wij hebben de aanvraag gedaan voor 80 nieuwe stoelen, 20 tafels en een nieuwe balie, waar het eten geserveerd werd. Interieurofferte heeft ons voor de interieurbouw en meubels aan verschillende bedrijven voorgesteld. Het totale traject heeft 9 weken geduurd. Na goedkeuring van de ontwerpen (4 weken) zijn we twee weken later begonnen, 3 weken daarna is alles opgeleverd.
Mo Yilmaz
Read More
Samen met mijn broers hebben wij een Libanees restaurant gestart in Arnhem. Een klein restaurant, waar wij de inrichting nog voor moesten kopen. De beste prijs hebben wij uiteindelijk gekregen van een bedrijf in Nijmegen.
Florine de Jong
Read More
Samen met mijn man zijn wij in Eindhoven een luxe Bistro begonnen. Mijn man werkte als chef bij een ander restaurant en vond de keuken het meest belangrijke onderdeel van de zaak. Via deze website zijn wij voorgesteld aan twee bedrijven bij ons in de buurt, die de keuken voor een goede prijs konden leveren. Een van de partijen kon ook de interieurbouw verzorgen en het meubilair, hier zijn we meer verder gegaan. We zitten nu bijna elk weekend vol, het is gelukkig sneller gegaan dan verwacht.
Previous
Next

Lichtpan laten maken

Om de juiste sfeer te creëren is een lichtplan van groot belang. In elk type bedrijfsmatige inrichting past een ander ontwerp. Een verlichtingsplan wordt meestal gemaakt door een verlichtingsspecialist of een lichtarchitect, afhankelijk van de grootte van het project.

Op welk moment in jouw project laat je een lichtplan maken? 

Nieuwbouw
Als de verlichting een cruciaal onderdeel wordt van jouw pand, dan kan je een lichtplan laten ontwerpen vóór de afbouw van een pand. Verlichting kan geïntegreerd worden in wanden, vloeren en plafonds om een unieke uitstraling te creëren.

Verbouw
Als het een bestaand pand is, dan kan ervoor gekozen worden om delen van de wanden en plafonds open te breken of te frezen om nieuwe elektra aan te kunnen leggen. In dit geval kun je alsnog in volledige vrijheid jouw gewenste sfeer creëren.

Geen verbouw mogelijk
Wanneer er geen verbouw mogelijk is, of je de wanden, plafonds en vloeren niet mag bewerken, zijn er alsnog verschillende mogelijkheden. Naast het plaatsen van verlichting op bestaande muren en plafonds, kun je ook werken met nieuwe elementen die van de muur af komen, waar verlichting achter geplaatst wordt, of verlaagde plafonds met nieuwe verlichting.

Waar bestaat een lichtplan uit?

Technisch ontwerp

In het ontwerp wordt altijd een technische tekening gemaakt voor installateurs/elektriciens. Eenvoudig uitgelegd moeten zij precies weten in welk deel van een wand of plafond een lamp moet komen te hangen. Hier moet rekening worden gehouden met aansluitpunten.

Visueel ontwerp

Een visueel ontwerp, zowel 2D als 3D kan je precies laten zien hoe de sfeer er in het echt uit gaat zien. Vaak wordt dit gecombineerd met een meubelplan. Voor een visueel ontwerp kan ook een ander bedrijf verantwoordelijk zijn, zoals een interieurarchitect, een interieurbouwer of de meubelleverancier. Meestal wordt dan nauw samengewerkt met de lichtarchitect.

0
Aangesloten inrichters en specialisten
0 +
Jaar ervaring in projectinrichting
0 +
In 2019 gerealiseerde projecten door onze partners
1
Hi, heb je vragen? Wij helpen jou graag via Whatsapp, wel zo makkelijk!
Powered by