Kantoor of horeca inrichten | Hoe vind en kies je het juiste bedrijf?

Een pand inrichten, waar begin je?

Of je nu een nieuwe zaak begint of gaat verhuizen, het inrichten van een pand is altijd een uitdaging. Je hebt een idee over hoe het er ongeveer uit moet gaan zien, maar je weet niet waar je moet beginnen. Wij gaan je helpen.

Inrichting van een kantoor of horecazaak bestaan uit veel verschillende onderdelen. Denk bijvoorbeeld aan vloeren, wanden, akoestiek, audio/video, interieurbouw, lampen en meubels. Er zijn duizenden bedrijven die jou kunnen helpen. Het is een lastige zoektocht om bedrijven te vinden die een project kunnen opleveren naar jouw wensen.

Welk type bedrijf past bij jouw interieur project?

Inrichters of specialisten kunnen zich op vele manieren onderscheiden. Om te weten welk bedrijf precies bij jou past moet je o.a. rekening houden met de volgende eigenschappen.

Waar onderscheiden interieur bedrijven zich in?

1. Regio
Hecht je veel waarde aan dat het bedrijf in jouw regio gevestigd is en jouw ‘taal’ spreekt?

2. Specialisatie en ervaring
Zit jij met jouw bedrijf in een bepaalde niche? Er zijn bedrijven gespecialiseerd in bijvoorbeeld zorghuizen, theaters,  scholen, kantoren of horeca. Ervaring in een branche is vaak cruciaal om jouw project te kunnen begrijpen.

3. Stijl
Ben jij op zoek naar een bepaalde stijl? Er zijn inrichters met een ‘signature’ stijl, bijvoorbeeld minimalistisch of juist industrieel of romantisch. Heb jij geen voorkeur? Kies dan voor een bedrijf zonder specifieke stijl.

4. Prijssegment
Veel bedrijven zeggen dat ze “alles kunnen leveren”. Meestal zijn bedrijven echter gespecialiseerd in een bepaald prijssegment. Denk hierbij aan het onderscheid tussen een ijssalon, restaurant/bar of een sterrenrestaurant. 

Op basis van deze eigenschappen kun jij een goede inschatting maken of een bedrijf ook daadwerkelijk past bij wat jij wilt laten uitvoeren.

Hoe kies je een bedrijf?

Heb je één of meerdere bedrijven nodig?

Op basis van regio, specialisatie, ervaring, stijl en prijssegment kun je een goede keuze maken. Je gaat nu bepalen welk type bedrijf bij jouw project past. Stel jezelf de volgende vragen.

Vraag 1. Wil jij volledig ontzorgd worden bij het inrichten van een pand, van ontwerp tot begeleiding, oplevering en installatie?

Kies in dit geval voor een totaalinrichter / projectinrichter.

Vraag 2. Ben jij op zoek naar een specifiek onderdeel van een inrichting, zoals interieurbeplanting of interieurbouw? Of heb jij in jouw netwerk specialisten, zoals interieurbouwers of meubelleveranciers, die jij wilt inschakelen tijdens de totaalinrichting van jouw pand?

Kies in dit geval voor losse specialisten, die de bedrijven uit jouw netwerk kunnen aanvullen.

Let op! Niet in alle gevallen is het mogelijk om voor één bedrijf te kiezen, in sommige gevallen is het noodzakelijk om met meerdere specialisten te werken.

Voordelen en nadelen van het werken met één partij

Werken met één totaalinrichter

Er zijn bedrijven die gespecialiseerd zijn in het inrichting van een pand, van ontwerp tot oplevering. Deze bedrijven zijn totaalinrichters. Het voordeel van werken met een bedrijf voor totaalinrichting is dat alle betrokken partijen perfect op elkaar ingespeeld zijn. Werken met één totaalinrichter is bijna altijd efficiënter en goedkoper dan werken met verschillende specialisten voor elk vakgebied.

Werken met verschillende leveranciers

Er zijn specialisten voor elk onderdeel van inrichting, van interieurbouw tot interieurbeplanting, verlichting en grootkeukens. Werken met meerdere specialisten zorg ervoor dat je flexibeler bent tijdens het project. Wanneer je ervoor kiest om tijdens een totaalinrichting project losse specialisten met elkaar te laten samenwerken is dit vaak duurder en inefficiënter dan werken met één partij.

Welke inrichting specialisaties zijn er?

 • Akoestiek
 • Audio / Video
 • Interieurarchitecten (ontwerp)
 • Interieurbouw
 • Interieurbeplanting
 • Meubilair
 • Professionele keukens (grootkeuken)
 • Projectverlichting (lichtplan)
 • Vloeren en wanden (projectstoffering)

Klaar om te kiezen? Volg dit stappenplan.

Heb je bepaald of je één partner nodig hebt voor totaalinrichting of één of meerdere specialisten? Volg dan het volgende stappenplan en kies de juiste partner.

 1. Ga in gesprek
  Ga in gesprek met bedrijven, leer bedrijven kennen en geef bedrijven de kans om zich goed te kunnen presenteren. Tip! Reageer actief per telefoon, e-mail en/of bijvoorbeeld Whatsapp.
 2. Communiceer zo veel en duidelijk mogelijk
  Goede communicatie vanuit jou, als klant, is cruciaal. De mate waarin en waarop jij communiceert, bijvoorbeeld met moodboards, foto’s of voorbeelden van andere locaties, des te beter zal de offerte zowel in prijs als uitwerking aansluiten bij jouw wensen. Als je nog niet precies weet wat je wilt, laat je dan goed adviseren en probeer zo veel mogelijk mee te denken zodat je zo snel mogelijk tot een duidelijke visie komt voor een prijsopgaaf.

   

 3. Bezoek showrooms / bedrijven of nodig ze uit
  Bezoek de showrooms van de bedrijven om een goede indruk te krijgen van wat er te krijgen is en hoe bedrijven te werk gaan. Nodig de bedrijven ook bij jou uit om bijv. te meten en/of het jouw wensen voor het pand te bespreken.
 4. Persoonlijke klik
  Een totale inrichting verzorgen is een lang traject. Zorg ervoor dat je een bedrijf kiest waar je een persoonlijke klik mee hebt. Dit maakt het werk een stuk leuker!
 5. De prijs
  De meeste bedrijven geven jou direct al een scherpe prijs. Niet bij alle bedrijven is het mogelijk om een prijs te onderhandelen.  Ben je er samen uitgekomen? Gefeliciteerd. Het is niet netjes om achteraf nogmaals over korting of de prijs te onderhandelen.
 6. Kies de partner
  Heb je een goed gevoel bij de prijs en het bedrijf? Laat dit dan snel aan jouw nieuwe partner weten, gefeliciteerd!

Belangrijk! Hou hier rekening mee.

 • Ontwerpkosten

  De meeste bedrijven rekenen een bedrag voor een ontwerp. Vaak vervalt een prijs voor een ontwerp zodra je de opdracht ook daadwerkelijk door dit bedrijf laat uitvoeren. Informeer dus van te voren goed bij een bedrijf wat de prijs is voor een ontwerp. Geen enkel bedrijf zal het waarderen als ze onnodig aan het werk gezet worden.

 • Transparantie budget
  Zorg ervoor dat je altijd transparant bent in jouw budget om verrassingen aan beide kanten te voorkomen. Wanneer wij een van onze partners aan jou voorstellen, mag je er vanuit gaan dat ze altijd een oplossing vinden om jouw wensen te realiseren binnen jouw budget.

 • Onafhankelijk advies

  Zorg ervoor dat je voor en tijdens het inrichten van een kantoor of horecazaak altijd een onafhankelijk adviseur betrekt bij jouw project. Wanneer je via ons de partners hebt gevonden vervullen wij altijd deze rol. Je kan ons te allen tijde om advies vragen over elke stap, elk bedrijf of ieder persoon.

 • Projectleider

  Meestal is één van de door jou aangestelde bedrijven in de leiding over het totale project. Heb jij zelf een projectleider of wil je dat wij jouw project begeleiden? Geef dit dan tijdig aan.

Hoe vind je een bedrijf?

Bij Interieurofferte.com hebben wij alle bedrijven in Nederland en Vlaanderen gescreend op o.a. professionaliteit en kwaliteit. Na meer dan 10 jaar ervaring weten wij precies welke bedrijven, van totaalinrichters tot interieurbouwers en van horeca inrichting tot kantoorinrichting bij jouw interieur project passen.

1. Beschrijf jouw project

Beantwoord in 1 minuut enkele online vragen zodat wij de juiste bedrijven aan jou kunnen koppelen.

2. Wij matchen jou

Binnen enkele dagen nemen gratis & vrijblijvend max. 3 bedrijven contact met jou op die matchen met jouw aanvraag.

3. Ontvang gratis offertes

Alle bedrijven sturen jou vrijblijvend een offerte met hun beste prijs. Jij hoeft niet langer te zoeken naar de juiste partij.

4. Kies de beste partij

Kies het bedrijf waar jij het beste gevoel bij hebt en je hebt gemakkelijk tot 40% bespaard, gefeliciteerd!

Start direct je aanvraag voor totaalinrichting, kies voor horeca inrichting of kantoorinrichting of vraag offertes aan van specialisten.

Deel dit artikel!

Reacties

mood_bad
 • Nog geen reacties.
 • chat
  Reageer
  1
  Hi, heb je vragen? Wij helpen jou graag via Whatsapp, wel zo makkelijk!
  Powered by